
Hoe maak je consistente content?
Wil je weten hoe je consistente content maakt? In deze blogpost geef ik je 3 eenvoudige tips waarmee je er écht voor zorgt dat je consistent content maakt en blijft maken.
Herken je het gevoel dat elke keer dat je een content plan maakt ’t je nooit lukt om alle content te delen die je op jouw planner had ingevuld? ‘Welcome to the club’.
Je hebt een heleboel geweldige ideeën* en een heleboel waarde te bieden. Dus dat is niet het probleem.
Waar de meeste ondernemers mee worstelen met hun content planning, is dat ze proberen te veel van deze geweldige ideeën in één maand te stoppen.
Nooit geven ze zichzelf de ruimte om op adem te komen, feitelijk zijn ze continu bezig met content maken. Vervolgens blijft er te weinig tijd over voor:
- het runnen van hun bedrijf
- service verlenen aan hun klanten
- het daadwerkelijke werk voor hun klant
- vrienden, familie, sporten… kortom LEVEN!
umIk ga je niet vertellen dat het fout is ambitieus te zijn of te stoppen met het stellen van ambitieuze doelen als je dat wilt, zeker niet.
* Heb jij moeite met content ideeën te vinden? Klik dan door naar mijn blogpost ‘Nooit meer zonder content ideeën’.
Maar ik ga je 3 simpele aanpassingen laten zien (met de nadruk op simpel) die je kunt maken in jouw content plan. Deze wijzigingen zullen je helpen consistent genoeg te worden met je content om jouw ambitieuze zakelijke doelen te bereiken.
#1 – BEPAAL JOUW MHO
MHO – weer zo’n fancy afkorting – staat voor minimaal haalbare output (in ’t engels minimum viable output). Met betrekking tot content, staat het voor de absolute minimale hoeveelheid content die je regelmatig wilt posten. Je kunt zeker meer dan dit maken en publiceren, maar je wilt weten wat het minimale is.
Een voorbeeld:
Natuurlijk zou ‘t leuk zijn als je elke week een nieuwe blogpost publiceert, een bijbehorende nieuwsbrief verstuurt, dagelijkse berichten post op Instagram en Facebook en heel veel afbeeldingen pint op Pinterest.
Maar je weet dat dat moeilijk gaat zijn, gezien jouw andere verplichtingen – zakelijk en privé. Op zijn minst kun je wel elke maand een nieuwe blogpost publiceren, tweewekelijks een nieuwsbrief versturen en 3 berichten per week op je sociale media-accounts plaatsen.
Ja, je zou graag meer willen doen, maar in ieder geval dit. Dit is jouw MHO en het zal er voor iedereen anders uitzien. Het kan naarmate de tijd vordert ook veranderen of per seizoen verschillen.
Het kennen van jouw MHO voorkomt dat er een radiostilte ontstaat als dingen niet volgens plan verlopen. Het voorkomt dat je jouw motivatie verliest omdat ’t je niet gelukt is om alle content te maken.
Dus dit is wat ik je adviseer:
- Maak 2 lijsten
- Op lijst 1 schrijf je alles wat je qua content wilt gaan doen.
- Als je dat eenmaal gedaan hebt, schrijf dan op lijst 2 de zaken die je op zijn minst zou willen doen. Waar zou je blij mee zijn? Wat is het absolute minimum om toch zichtbaar te blijven?
Nu de grote vraag – hoe vaak bereik je alle dingen van lijst één? Minder dan 50% van de tijd?
Als dat het geval is, is het tijd om dingen simpeler te maken!
Mijn advies: begin met jouw MHO en werk dan langzaam naar je ideaal toe, omdat ’t steeds makkelijker zal voelen en je consistenter wordt met jouw content.
#2 – KIES EEN PAAR PLATFORMEN OM ALL-IN TE GAAN
Dat brengt ons bij tip #2, namelijk het kiezen van een paar platforms om all-in te gaan.
Voorbij zijn de dagen dat het verstandig of zelfs maar mogelijk is om overal aanwezig te zijn met jouw content. Veel verstandiger is het om keuzes te maken.
Als het op kiezen aankomt, hanteer ik graag de EASE-benadering. Dat is mijn ezelsbruggetjes om de enige 4 content platformen te onderscheiden waarop jij je zou moeten focussen voor een goede content strategie die resultaten oplevert.
- E – staat voor expertise, expert content komt meestal in de vorm van een blog, podcast of video, die OP je eigen website staat (gratis).
- A – staat voor aantrekken, wat verwijst naar één platform dat is ontworpen om meer ogen op jouw content en expertise te vestigen. Denk aan Pinterest (gratis), adverteren op social media en/of pinterest en SEA.
- S – staat voor sales en verwijst naar die ene strategie om jouw aanbod te verkopen. Voorbeelden: een evergreen sales funnel (gratis), lanceringen (gratis) of iets dergelijks.
- E – staat voor engagement en daarmee bedoel ik dat ene platform (zonder kosten) waar je de dialoog aan kunt gaan met jouw (ideale) klanten. Enkele voorbeelden zijn Instagram, Facebook en LinkedIn.
Als je voor iedere letter één platform kiest en hier al je tijd en aandacht aan besteedt dan ga je zeker resultaat zien. Je zult zien dat je veel consistenter werkt, dan wanneer je jouw aandacht verdeelt over tig verschillende platformen en strategieën.
Dus de keuze is aan jou! Welke platforms geef jij prioriteit in je content plan?
#3 – GEBRUIK EEN SIMPEL SYSTEEM OM JOUW RESULTATEN TE METEN
Dat brengt me bij de laatste aanpassing voor het maken van een content plan waaraan jij je zult houden: het opzetten van een eenvoudig meetsysteem.
Heb je ooit het gevoel gehad dat je vastzat als een hamster in zijn hamsterwiel? Heb je eindelijk een nieuwe blogpost gepubliceerd en voordat je hier zelfs maar even van kunt bijkomen, is het tijd om de volgende te maken? Nog erger is dat het voelt alsof niemand jouw laatste post heeft gezien. Voor wie doe je dan eigenlijk die moeite? Over een motivatiekiller gesproken.
Een van de beste manieren om voor jezelf te bepalen wat wel of niet werkt, is door een eenvoudig meetsysteem voor jouw content op te zetten. Op die manier kun je zien hoe jouw content presteert, ook al geeft niemand commentaar.
En als de cijfers laag zijn, heb je in ieder geval het inzicht dat je jouw strategie moet aanscherpen. Misschien ziet niemand jouw blogpost wel niet, omdat je te weinig aandacht hebt besteed aan het promoten ervan?
Nu hoef je dit niet meteen heel ingewikkeld te maken, maar schrijf voor elk stukje content dat je maakt op waar je het plaatst en tot welke statistieken je toegang hebt.
- De belangrijkste dingen die we willen meten voor social zijn: bereik, aantal vertoningen, interactie.
- De belangrijkste dingen die we willen meten voor jouw blogposts zijn: aantal bezoekers, aantal nieuwe bezoekers, aantal pageviews, waar de vertoningen vandaan kwamen (bron).
- De belangrijkste dingen die we willen meten voor e-mails zijn: aantal kliks naar jouw website.
Je kunt het veel ingewikkelder maken dan dit, maar het kan ook net zo eenvoudig zijn als dit.
De volgende keer dat je content publiceert, plan dan een week later 5 minuten tijd in om jouw resultaten te meten. Dat is alles wat je hoeft te doen.
Samengevat…
Hier de 3 aanpassingen nog een keer op een rijtje:
- Bepaal jouw MHO – jouw minimaal haalbare output
- Kies jouw platforms en ga ervoor!
- Aanpassing – Koppel jouw content planningsproces aan een simpel meetsysteem
Heb je nog geen template om jouw content in te plannen, download dan mijn GRATIS no-stress content maandplanner om deze tips in de praktijk te brengen.

Vond je dit artikel ‘Hoe maak je consistente content?’ interessant, pin het op Pinterest of deel het op Facebook. Dankjewel!
Ik help zelfstandigen in de dienstverlenende sector meer zichtbaarheid, bereik, leads en klanten te krijgen met no-nonsense content marketing.
Mijn doel: content marketing leuker, makkelijker én effectiever voor jou te maken.
Voordat ik Parmois startte, heb ik meer dan 20 jaar in de Benelux gewerkt voor een aantal gerenommeerde bedrijven actief binnen het toerisme en de hotellerie. Lees hier meer over mij.
Vind je het leuk om Parmois te volgen op Instagram? Klik dan door!




