Bijna 365 dagen verder

Bijna 365 dagen verder

Het eerste jaar van Parmois Marketing & Communicatie is bijna om. Dus de hoogste tijd om de balans op te maken, zoals ik gezegd heb aan het begin. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen: ik heb besloten om lekker door te gaan.

Door te gaan met:

  • dingen doen die me blij maken
  • werken met mensen die me energie geven
  • dankbaar zijn voor de kansen die ik krijg
  • genieten van de ‘rust’ (niet van de ene meeting naar de andere, geen files)
  • nee kunnen zeggen
  • een heel tevreden mens zijn

Parmois it is…

Bijna een jaar geleden ben ik naar de KvK gegaan om Parmois in te schrijven. Is Parmois de juiste naam? Had ik beter wat anders kunnen kiezen? Gewoon een Nederlandse of Engelse naam? Niemand zal het zeggen. Het is in ieder geval een naam die bij mij en mijn diensten past, dus daar doe ik het voor.

Nog steeds ben ik enorm dankbaar voor alle klanten die mij de kans gaven om voor hun aan de slag te gaan. Voor allemaal geldt dat ze bovenop hun business zitten, gemotiveerd zijn, het leuk vinden dat ik voor hun werk én het belang zien van marketing en communicatie voor hun business.

Gevarieerd mét focus

Ik houd van afwisseling en iedere dag mag anders zijn. Sterker nog, graag zelfs. Anders wordt het al snel een saaie bedoening voor me. Ik houd ook van die variëteit in mijn klantenbestand. Het is een uitdaging om nieuwe dingen te leren, kennis te vergaren en je een bedrijf ‘eigen’ te maken, ‘hun taal’ te leren spreken. De algemene noemer voor mijn klanten is wel dat ze vrijwel allemaal actief zijn in de (zakelijke) dienstverlening. Natuurlijk is het, gezien mijn verleden, duidelijk dat ik een sterke affiniteit heb met lifestyle, toerisme en de hotellerie.

Hoe leuk is het als je afwisselend mag duiken in de wereld van een: huidsalon | voedingscoach en stress counselor | cosmetisch arts | meubelzaak | ICT bedrijven | telecom bedrijven | PR-bedrijf | leverancier in hospitality-oplossingen | eigentijds kruidenlikeurmerk | luxe reizen adviseur | luxury hotel improver | luxe hotel | luxe reisorganisatie.

Only the lonely… not

Natuurlijk moest ik wel wennen aan het feit dat er geen collega’s meer zijn. Het gezellige praatje, je kent het wel. Dat er geen IT afdeling meer is, dat je zelf de inkopen moet doen, dat delegeren niet meer aan de orde is. Maar goed, daar leer je weer een heleboel van. Beste beslissing die ik in het begin genomen heb, is om mijn administratie uit te besteden. Zo lang ik maar weet dat de cijfers zwart zijn en niet rood ;P Gelukkig ben ik gezegend met een heel sterk support team. Als er écht iets niet werkt, lukt, of ik gewoon even iets kwijt moet – kan ik altijd terecht bij Rob, mijn familie en vrienden. Dankjulliewel!

Geen ellende?

Is er dan niks naars of vervelends, hoor ik je denken? Nou eigenlijk niet. Ik heb één keer een ‘in gebreke stelling’ moeten sturen, maar ook dat bedrag is uiteindelijk voldaan. Ja, soms stuur je na een leuk gesprek een offerte en dan gaat het toch niet door, maarja… dat is ondernemen.

Merci beaucoup

Al met al: een heel mooi eerste jaar voor Parmois, dat ik met een trots gevoel af ga sluiten. Ik kijk ernaar uit om ook in mijn tweede jaar lekker door te pakken. Maar voordat ik dat doe, wil ik ook jou bedanken voor je interesse en meeleven met Parmois. Ik hoop dat je me ook in mijn tweede jaar blijft volgen!

XoXo,

Marja

PS Heb je vragen of wil je graag meer lezen over bepaalde onderwerpen, laat het me gerust weten!

Vorig bericht
Club Med | Oude liefde roest niet
Next Post
SEO | Spontaniteit, energie en optimisme